Recepty Hlavní jídla S masem Nádivka s houbami a česnekem

Ingredience

250 g sušených hub
150 g anglické slaniny
1 klobása
1 cibule
1 čerstvá červená paprika
2 rohlíky
2 vejce
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
mléko
čerstvá petrželka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 220 °C.

2

Rohlíky (nejlépe den staré) nakrájíme na menší kostičky. Sušené houby vložíme do studené vody a necháme 20 minut odmočit.

3

Žloutky oddělíme od bílků. Smícháme mléko se žloutky, přidáme nakrájené rohlíky a necháme vsáknout. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

4

Cibuli, houby, klobásku, papriku i slaninu nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev přidáme máslo. Jakmile se rozpustí, přidáme cibuli. Osmažíme dozlatova. Přidáme maso a houby. Podusíme.

5

Hotovou směs smícháme namočeným rohlíkem, přidáme na jemno nasekaný česnek a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.

6

Nádivku rovnoměrně rozložíme do předem vymazaného pekáče a pečeme přibližně 30 minut dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3