Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu si předehřejeme na 220 °C.
Rohlíky (nejlépe den staré) nakrájíme na menší kostičky. Sušené houby vložíme do studené vody a necháme 20 minut odmočit.
Žloutky oddělíme od bílků. Smícháme mléko se žloutky, přidáme nakrájené rohlíky a necháme vsáknout. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Cibuli, houby, klobásku, papriku i slaninu nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou pánev přidáme máslo. Jakmile se rozpustí, přidáme cibuli. Osmažíme dozlatova. Přidáme maso a houby. Podusíme.
Hotovou směs smícháme namočeným rohlíkem, přidáme na jemno nasekaný česnek a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme sníh z bílků.
Nádivku rovnoměrně rozložíme do předem vymazaného pekáče a pečeme přibližně 30 minut dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.