Recepty Dezerty Pečené Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

Ingredience

2 hrnky ovesných vloček jemných (rozmletých)
2 vejce (jen bílky)
150 ml mandlového mléka (rostlinného mléka)
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce prášku do pečiva
2 řecké jogurty
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
5 jablek (nahrubo nastouhaných)
kokosový olej (na vymazání formy)

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.

2

V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut.

3

Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus.

4

Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25-30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3