Recepty Hlavní jídla Ryby Pečená pražma v papilotě podle šéfkuchaře

Ingredience

1 celá pražma
1 fenykl
1 baby mrkev
1 svazek petrželky
5 cherry rajčat
1 stroužek česneku
olivový olej
1 dcl bílého vína
sůl
mletý černý pepř
tymián

Postup přípravy

1

Karotku si nakrájíme na julienne nudličky.

2

Fenykl zbavíme středu, překrojíme na půl a krájíme na tenké proužky.

3

Rajčata rozkrojíme na poloviny.

4

Česnek ve slupce rozmáčkneme nožem.

5

Připravíme si list pečícího papíru, na něj položíme vyfiletovanou pražmu, kterou osolíme a opepříme z obou stran.

6

Přidáme připravenou zeleninu a lístečky tymiánu.

7

Vše pokapeme citronovou šťávou a zalijeme olivovým olejem.

8

Pečící papír, neboli papilotu, dáme do misky, aby se nám lépe vázala. Vytvoříme měšec, který převážeme provázkem a zavážeme.

9

Papilotu dáme do vyhřáté trouby na 210°C a pečeme 12 minut. Mezitím si nasekáme petržel.

10

Po dopečení papilotu rozevřeme a hotovou pražmu se zeleninou zasypeme petrželí a dochutíme olivovým olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3