Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Risotto con spinaci (špenátové risotto)

Ingredience

200 g rýže Arborio
1 kostka másla (cca 4 cm)
1 hrst strouhaného parmazánu
100 g čerstvých špenátových listů (100-150g, spařeného na drobno nakrájeného)
½ l zeleninového bujónu (horkého domácího)
1 cibule (na drobno nakrájená menší)
1 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína

Popis

TIP: Jak spařit špenát? Vezmeme špenát. Omyjeme ho. A s tou trochou vody, co nám na něm zbyde z omytí, ho dáme na pánev. Stále mícháme, dokud nám celý nezměkne. Necháme okapat a bokem vystydnout. Nakonec z něj vymačkáme rukama všechnu přebytečnou vodu a můžeme krájet.

Postup přípravy

1

Na mírném ohni dáme na rozpuštěné půlce másla a olivovém oleji smažit cibulku. Po chvilce přidáme špenát a smažíme na mírném ohni několik minut.

2

Potom přidáme rýži a o něco zvýšíme plamen na plotně. Rýži pravidelně mícháme.

3

Jakmile se začne trochu lepit na dno pánve (či hrnce), zalijeme ji vínem a necháme ho vypařit.

4

Začneme postupně přidávat horký vývar. Pravidelně mícháme a necháme rýži postupně nasáknout a nabobtnat.

5

Uvaříme ji "al dente" neboli lehce na skus a dáme stranou odpočinout.

6

Do rýže vmícháme sýr a zbytek másla. Pořádně promícháme.

7

Vznikne nám úžasné krémové risotto, které můžeme ještě posypat sýrem a podávat s bílým vínem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3