Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Jak spařit špenát? Vezmeme špenát. Omyjeme ho. A s tou trochou vody, co nám na něm zbyde z omytí, ho dáme na pánev. Stále mícháme, dokud nám celý nezměkne. Necháme okapat a bokem vystydnout. Nakonec z něj vymačkáme rukama všechnu přebytečnou vodu a můžeme krájet.
Na mírném ohni dáme na rozpuštěné půlce másla a olivovém oleji smažit cibulku. Po chvilce přidáme špenát a smažíme na mírném ohni několik minut.
Potom přidáme rýži a o něco zvýšíme plamen na plotně. Rýži pravidelně mícháme.
Jakmile se začne trochu lepit na dno pánve (či hrnce), zalijeme ji vínem a necháme ho vypařit.
Začneme postupně přidávat horký vývar. Pravidelně mícháme a necháme rýži postupně nasáknout a nabobtnat.
Uvaříme ji "al dente" neboli lehce na skus a dáme stranou odpočinout.
Do rýže vmícháme sýr a zbytek másla. Pořádně promícháme.
Vznikne nám úžasné krémové risotto, které můžeme ještě posypat sýrem a podávat s bílým vínem.