Recepty Dezerty Nepečené Rybízový dezert se smetanovou zmrzlinou

Ingredience

Rybízová omáčka
550 g červených rybízů
180 g krystalového cukru
250 ml vody
Na smetanovou zmrzlinu
300 ml smetany ke šlehání
2 vejce
90 g krystalového cukru
1 lžíce vody (vlažné)
1 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy

1

Začneme se zmrzlinou. Ze smetany vyšleháme tuhou pevnou šlehačku.

2

Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry a vodou.

3

Do šlehačky postupně zamícháme žloutkovou směs a nakonec bílkový sníh. Směs důkladně, ale opatrně promícháme.

4

Připravíme si formu na zmrzlinu, do které směs nalijeme a uložíme do mrazáku.

5

Jakmile je zmrzlina tuhá, je čas připravit si k ní rybízovou omáčku. Rybíz důkladně opláchneme vodou a necháme okapat.

6

Rybíz, cukr a vodu dáme vařit do hrnce. Rybíz vaříme do měkka a jakmile je hotový, odstavíme ho z plotny a ponorným mixérem vše rozmixujeme.

7

Hotovou omáčku necháme vychladnout. Připravíme si skleničky, do kterých nalijeme trochu omáčky a přidáme kopeček zmrzliny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3