Recepty Hlavní jídla S masem Svatomartinská husa plněná jablky s medovou krustou

Ingredience

Na husu

1 husa (podle počtu lidí)

kmín

sůl

2 - 3 jablka

Na potírání

med

50 ml červeného vína

Na zelí

500 g červeného zelí

olej

ocet

cukr

polohrubá mouka

1 cibule

Postup přípravy

1

Troubu rozehřejte na 180 – 200°.

2

Jablka omyjte rozkrojte na poloviny a zbavte jádřinců.

3

Husu pečlivě očistěte, omyjte, osolte a posypte kmínem. Husu nacpěte jablky.

4

V pekáči husu podlijte trochou vody a dejte péct do předehřáté trouby (mladší husu pečte cca 2 hodiny, starší asi 3 hodiny).

5

Během pečení husu podlévejte, propíchávejte kůži, aby z ní dobře vytékal tuk, ale jen na povrch masa, aby nevyschla, a potírejte směsí z medu a vína, aby se utvořila krustička.

6

Lžíci mouky rozkvedlejte ve vodě.

7

Zelí zbavte košťálu a nakrájejte ho najemno.

8

Zpěňte cibulku a dejte na ni dusit zelí (podlévejte vodou dle hustoty).

9

Po změknutí přilijte ocet a mouku s vodou a ještě chvilku duste.

10

Poté doslaďte, popřípadě ještě dokyselte, zelí by mělo být sladkokyselé.

11

Podávejte s bramborovým či karlovarským knedlíkem, nejlépe domácím :-)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 18. 9. od 8:00 do 24. 09. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/30_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4