Ingredience

1 ks cibule
1 ks celeru
2 ks mrkve (střední)
1 ks kořenové petržele
1 špetka tymiánu
1 ks bobkového listu
3 ks nového koření
3 ks celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
sůl
hladká mouka
krystalový cukr

Postup přípravy

1

Cibulku nakrájet na kostičky, osmahnout, přidát zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, může i trochu cukru. Osmahnout a podlit horkou vodou, dusít do změknutí zeleniny.

2

Pak vybrat koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu nebo šlehačku trochu zahustít moukou. Dobře povařit, až omáčka dostane tu správnou konzistenci. Dochutit solí, cukrem, citronovou šťávou.

3

Maso opečeme zprudka na pánvi, vložít do toho zeleninového základu a pečeme v troubě, nebo dusíme na plotně do změknutí masa. Pak přidáme smetanu ke šlehaní a s troškou mouky zahustíme a povaříme.

4

Podáváme s houskovými knedliky, citronem,brusinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3