Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Brambory oloupeme a na mandolíně nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky se studenou vodou a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme omáčku aioli. V misce smícháme žloutek, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu, sůl a černý pepř. Za stálého šlehání přidáme do vaječné směsi pár kapek slunečnicového oleje. Pokračujeme v přidávání kapek oleje a šlehání, dokud směs nezačne houstnout. Když směs vypadá jako dostatečně propojená, nalijeme do ní zbytek slunečnicového oleje a následně v tenkém proudu a za stálého šlehání olivový olej. Omáčku si odložíme stranou.
Připravíme si tatarský biftek. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Celer také nakrájíme nadrobno. Maso na tatarský biftek smícháme se solí, s bílým a černým pepřem, olivovým olejem a hořčicí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, parmazán a prolisovaný česnek.
Brambory na chipsy scedíme a důkladně osušíme kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozpálíme olej na 190 °C a postupně na něm dozlatova osmažíme brambory (asi 3–4 minuty). Potom je osolíme.
Na talíři vytvarujeme z tatarského bifteku placku, pomocí lžíce uděláme do středu jamku a umístíme do ní žloutek. Podáváme s omáčkou aioli a domácími chipsy.