Recepty Hlavní jídla S masem Trampské Chilli Con Carne

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
1 mrkev
400 g loupaných rajčat (1 plechovka)
200 g konzervovaných červených fazolí (1/2 plechovky)
200 g bílých fazolí ve slaném nálevu (1/2 plechovky)
170 g kukuřice (1 malá plechovka)
1 čerstvá červená paprika
70 g rajčatového protlaku
1 lžička mleté papriky
1 lžička drceného chilli
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného oregana
1 lžička kmínu
1 lžička chilli omáčky
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme a cibuli nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a necháme ji lehce zhnědnout.

2

Přidáme maso a důkladně promícháme. Maso ochutíme česnekem. Papriku očistíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme ji na menší kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu přidáme k masu.

3

Maso ochutíme mletým chilli i chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, oreganem, kmínem a podle chuti přidáme sůl. Směs zamícháme.

4

Kukuřici zbavíme nálevu a společně s na drobno nakrájenými rajčaty ji přidáme k masu. Opět zamícháme a necháme povařit. Pokud bude směs příliš hustá, zředíme ji vodou. Směs vaříme asi 40 minut.

5

Deset minut před koncem vaření přidáme fazole bez nálevu a pepř podle chuti.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3