Recepty Dezerty Pečené Třešňová bublanina z jogurtu

Ingredience

3 vejce
100 g krupicového cukru
150 g bílého smetanového jogurtu
100 ml plnotučného mléka
180 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 ml řepkového oleje
1 třešňový kompot
slunečnicový olej (na vytření formy)
hladká mouka (na vysypání plechu)

Popis

Je jednodušší a rychlejší na přípravu. Je chutnější a vláčnější v puse. Třešňová bublanina z jogurtu chutná úplně jinak než ta klasická – hlavně proto, že jí bílý jogurt dodá trošičku kyselou, ale stále příjemnou příchuť.

Dezert ke kávě, který je z jogurtu, je navíc mnohem méně tučný a těžký, než kdyby byl například ze smetany.

Postup přípravy

1

Ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem.

2

Přidejte jogurt, mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte olej.

3

Vymažte plech na koláč trochou oleje a vysypte moukou. Nalijte na plech 3/4 těsta.

4

Slijte kompot a rozmístěte třešně na těsto. Dolijte zbytek těsta.

5

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3