Vanilkové rohlíčky

Ingredience

350 g másla
100 g moučkového cukru
1 špetka soli
430 g hladké mouky
150 g mletých vlašských ořechů
Na obalení:
200 g moučkového cukru
2 balení vanilkového cukru

Postup přípravy

1

Ze všech uvedených ingrediencí vytvoříme hladké těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinu do lednice.

3

Předehřejeme troubu na 160 °C a vyložíme plech pečicím papírem.

4

Z těsta modelujeme stejně velké rohlíčky a skládáme na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou.

5

Pečeme do růžova a po vyndání necháme rohlíčky pár minut vychladnout.

6

Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3