Vegetariánská paštika z hub a luštěnin

Ingredience

100 g žampionů (dle chuti)
30 ml olivového oleje
30 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g zelené čočky (uvařené)
140 g pekanových ořechů
30 ml citronové šťávy
15 ml sójové omáčky
lžičky tymiánu
lžičky čerstvého rozmarýnu
lžičky petrželky
15 ml brandy
1 lžička třtinového cukru
1 špetka kajenského pepře
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Omyjte houby a nadrobno nakrájejte. Na velké pánvi ohřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a 5-6 minut opékejte.

2

Přidejte houby a za občasného míchání vařte dokud nebudou provařené a křehké, asi 5-8 minut.

3

Do mixéru dejte čočku, ořechy, citrónovou šťávu, sójovou omáčku, rozmarýn, tymián a petrželku, brandy. třtinový cukr, kajenský pepř a osmažené houby. Vše rozmixujte dohladka. Poté přidejte pepř, sůl, sójovou omáčku nebo citrónovou šťávu dle chuti.

4

Paštiku dejte do lednice a nechte na pár hodin uležet.

5

Podávejte s čerstvým pečivem nebo na opečené bagetce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3