Recepty Dezerty Pečené Velikonoční mazaný mazanec

Ingredience

3 hrnky hladké mouky
1 kostka měkkého tvarohu
1 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukru
½ kostky rostlinného tuku (na pečení)
1 vejce
1 citron
4 lžičky rumu
1 špetka soli
½ hrnku rozinek
½ hrnku krystalového cukru
45 g mandlových plátků

Postup přípravy

1

Změklé máslo smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem

2

Do vyšlehané směsi přidejte vajíčko, tvaroh a kůru a šťávu z jednoho citronu. Přilijte dvě lžíce rumu, promíchejte a přisypte mouku, sůl a prášek do pečiva.

3

Důkladně smíchejte a propracujte v těsto. Přidejte rozinky.

4

Z těsta vytvarujte mazanec a potřete jej vajíčkem. Posypte mandlemi.

5

Troubu vyhřejte na 170 °C a těsto dejte péct na 50 minut.

6

Vychladlý mazanec můžeme pro ještě sladší chuť pocukrovat a servírujeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3