Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Zapečená červená čočka se špenátem a rajčaty

Ingredience

500 g červené čočky
400 g mraženého špenátu
2 rajčata (větší)
1 kořen zázvoru (lžička strouhaného zázvoru)
3 stroužky česneku (utřeného)
½ cibule (pokrájené)
1 lžička mleté kurkumy
2 lžičky koření masala
2 lžíce slunečnicového oleje
1 chilli paprička
1 citron (sťáva z půlky)
parmazán (strouhaný)

Postup přípravy

1

Čočku namočíme do vody alespoň na dvě hodiny. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku, utřené stroužky česneku, garam masalu, kurkumu, zázvor a necháme koření provonět.

2

Poté přimícháme pokrájenou chilli papričku, špenát a čočku. Dusíme pod pokličkou 10 minut.

3

Směs narovnáme do pekáčku a zakápneme citronovou šťávou. Na čočku rozendáme pokrájená rajčata, zasypeme sýrem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C na 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3