Recepty Dezerty Pečené Zimní kávový dort s ořechy

Ingredience

Na drobenku:
100 g krystalového cukru
50 g špaldové mouky
30 g vlašských ořechů (nasekaných)
1 lžička mleté skořice
50 g másla (rozpuštěného)
Na těsto:
250 g špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
80 g krystalového cukru
100 g směsi ořechů (Tesco Finest - ořechy s medem nebo karamelizované ořechy...)
100 g javorového sirupu (nejjemnější Tesco Finest)
100 g másla (rozpuštěného)
40 ml mléka
50 ml instantní kávy
2 vejce
200 ml zakysané smetany

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

2

V malé misce udělejte drobenku. Všechny ingredience promíchejte vidličkou.

3

Ve velké misce smíchejte dohromady mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a ořechy.

4

Zvlášť smíchejte žloutky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a rozpuštěným máslem.

5

Instantní kávu dejte do teplého mléka, zamíchejte a poté vlijte do mokrých ingrediencí (těch se žloutky).

6

Přidejte mokré přísady do mísy k suchým. Míchejte, dokud nevytvoříte těsto.

7

Z bílků vyšlehejte sníh a poté pomalu vmíchejte do těsta.

8

Pečicí formu vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou.

9

Polovinu těsta dejte do připravené formy. Těsto posypejte polovinou připravené drobenky. Rozprostřete zbývající těsto přes vrstvu drobenky a navrch nasypejte zbytek drobenky.

10

Pečte zhruba 50 minut a nechte vychladnout alespoň 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3