Recepty Dezerty Pečené Babiččin tvarohový koláč

Ingredience

3 vejce
700 g měkkého tvarohu
150 g krupicového cukru
100 g másla (a další na vymazání)
10 g vanilkového cukru
1 špetka mleté skořice
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Povolené máslo vymícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme žloutky, skořici a tvaroh. Z bílků ušleháme tuhý sníh.

2

Tvarohovou směs zahustíme krupicí a opatrně vmícháme sníh.

3

Menší plech vymažeme máslem a těsto na něj přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 40 minut.

4

Tvarohový koláč před servírováním zasněžíme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3