Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Náš tip:
Pokud máte doma čerstvé mango, neváhejte ho použít. Nakrájejte ho na malé kostky a přidejte k ovocné směsi smíchané s cukrem, skořicí a škrobem. Čerstvé mango je po upečení sladké a šťavnaté zároveň.
Ovocné dobroty
Pokud děláte každé ráno svým dětem snídani a svačinu, určitě víte, že nejsložitější částí celého procesu je vymyslet, co přichystat, aby to bylo chutné a podle možností také zdravé. Kaše, müsli, lívance nebo domácí pomazánky – zkuste našich 12 nápadů na zdravé snídaně.
Exotické ovoce k snídani vám připomene letní dovolenou. Mango můžete použít nejen do crumble, ale také do smoothie!
A nejen exotické sušené ovoce, ale i sušená jablka jsou vhodná do crumble. Výborná je verze s čerstvými jablky v kombinaci se sušenými a spoustou voňavé skořice.
Ovoce je zdravé. Šťávy z něho jsou spolehlivou prevencí proti nemocím. Víte ale, jak dlouho vydrží čerstvé, abyste ho mohli využít do své verze crumble nebo jiného ovocného pokrmu?
Mražené ovoce necháme mírně roztát.
Sušené ovoce zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. O pár minut později vodu vylijeme.
Mražené a sušené exotické ovoce smícháme s cukrem, skořicí a škrobem.
Připravíme si zapékací misku a vymažeme ji pořádně máslem.
Těsto na drobenku si připravíme důkladným smícháním všech surovin, tak abychom ručně vytvořili drobenku.
Ovoce smícháme s cukrem, nasypeme do vymazané misky, posypeme drobenkou a dáme péct do trouby asi na 25–30 minut na 180 stupňů, dokud se drobenka nezbarví dozlatova.
Podáváme teplé přímo ze zapékací misky.