Domácí celozrnný chléb s ovesnými vločkami

Ingredience

500 g celozrnné žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
1 špetka třtinového cukru
1 špetka soli
1 hrst slunečnicových semínek
1 hrst dýňových semínek
ovesné vločky (na obalení)

Postup přípravy

1

V menší části vlažné vody rozpustíme sušené droždí a cukr. Necháme vzejít. Kvásek je hotový, jakmile ucítíme typickou vůni droždí.

2

Do mísy dáme mouku se solí, přidáme kvásek, semínka a postupně přilíváme zbylou vlažnou vodu. Těsto nejdříve zaděláme vařečkou a potom ručně vypracujeme. Vláčné těsto necháme v teple vykynout alespoň jednu hodinu.

3

Před samotným pečením obalíme těsto v ovesných vločkách. Pečeme v podlouhlé formě v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, což znamená 40 – 50 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3