Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V menší části vlažné vody rozpustíme sušené droždí a cukr. Necháme vzejít. Kvásek je hotový, jakmile ucítíme typickou vůni droždí.
Do mísy dáme mouku se solí, přidáme kvásek, semínka a postupně přilíváme zbylou vlažnou vodu. Těsto nejdříve zaděláme vařečkou a potom ručně vypracujeme. Vláčné těsto necháme v teple vykynout alespoň jednu hodinu.
Před samotným pečením obalíme těsto v ovesných vločkách. Pečeme v podlouhlé formě v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, což znamená 40 – 50 minut.