Recepty Polévky Hrášková polévka s mátou

Ingredience

1 lžíce másla
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 brambora (středně velká)
500 ml zeleninového bujónu
400 g mraženého zeleného hrášku (nebo čerstvého)
100 g kořenové petržele
2 snítky mátových listů
100 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý černý pepř (čerstvě mletý)

Postup přípravy

1

V hrnci na oleji orestujeme nakrájenou cibulku s česnekem dozlatova. Přidáme bramboru pokrájenou na malé kostičky a vývar. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut doměkka.

2

Přidáme hrášek a petrželku, přiklopíme a necháme 3 minuty pobublával. Vhodíme mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Vmícháme smetanu a dochutíme solí a mletým pepřem.

3

Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji ještě zředit vodou a zahřejeme ji, ať se všechny suroviny společně promíchají. Podáváme ji ozdobenou lístky máty a čerstvě mletým pepřem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3