Recepty Dezerty Pečené Jahodový nákyp

Ingredience

50 g mandlové mouky
3 lžíce jahodové marmelády
1 lžička kešu másla
1 limetka
kokosový olej (na vymazání formy)
jahody (na ozdobení)

Postup přípravy

1

Oddělíme žloutek od bílků. Žloutek smícháme s moukou, kůrou z jedné limetky a trochou limetkové šťávy a dvěma lžícemi jahodového džemu.

2

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu sněhu přidáme ke směsi mouky, limetkové šťávy, kůry a jahodového džemu.

3

Směs dáme do vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C na 15 minut.

4

Po 15 minutách směs vyndáme a potřeme zbytkem sněhu smíchaným s lžičkou marmelády. Pečeme několik minut dozlatova.

5

Hotový nákyp ozdobíme jahodami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3