Ingredience

1 kg kančí kýty
1 kg cibule
vepřové sádlo
sůl
celý kmín
mletý černý pepř
jalovec
gulášové koření
bobkový list
zeleninový bujón
mletá paprika
hladká mouka (na zahuštění)
česnek
majoránka
1 lžíce švestkových povidel (dle chuti)

Postup přípravy

1

Na sádle osmahnout cibuli, nechat ji trochu déle po zesklovatění kvůli barvě, na ni dát maso, bez koření, prudce orestovat, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté; poté okořenit solí, kmínem, pepřem, gulášovým kořením, jalovcem, bobkovým listem, masoxem a paprikou (pozor na připálení papriky, aby nezhořkla), podlít teplou vodou a pomalu dusit pod pokličkou. Čím déle a pomaleji, tím je guláš lepší. Asi po dvou hodinách zahustit hladkou moukou s vodou. Rozvařit. Po vypnutí dochutit rozetřeným česnekem s majoránkou. Česnek nesmí projít varem! Pokud guláš není dostatečně dobrý, přidáme lžíci švestkových povidel.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3