Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, solamylem a uděláme důlek. Do něj dáme žloutky, citron. šťávu, mírně promícháme na kašičku (aby nám to pak zbytečně neprotékalo), přidáme tuk a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme jej chvíli v chladu odležet.
Těsto lze udělat i tzv. dopředu - pak zabalit do mikroten. sáčku, dát do chladničky a dělat z něj cukroví až třeba za den, dva. Odpočinuté těsto rozválíme na placku, né méně než 3 mm silnou ! - cukroví je pak hodně křehké a při mazání se láme - a formičkami vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme v předem vyhřáté troubě do zrůžovění - na 180°C, po pár minutách ztlumíme na 170°C a pečeme do bleda - asi 10 - 12 min.
Cukroví potírám rybízovou marmeládou . Pozor nehodí se ho formiček, je jen na vykrajované cukroví !