Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z ingrediencí určených na těsto si odměříme asi třetinu vlažného mléka. Do něj si rozdrobíme droždí a přidáme lžíci cukru. Necháme vykynout kvásek.
Připravíme si prkýnko, které používáme na rozválení těsta. Na něj vysypeme 500 g hladké mouky. Do ní uděláme důlek, do kterého vyklepneme vajíčko. Přidáme kvásek, zbylé mléko a zbylý cukr. Vše promícháme a přilijeme rozehřáté máslo. Směs pečlivě uhněteme a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočívat v ledničce.
Na makovou náplň si přichystáme mák, který přelijeme horkou vodou jen tak, aby byl ponořený. Necháme 5 minut bobtnat. Po uplynulé době k němu přisypeme krupicový i vanilkový cukr, mléko a změklé máslo a vše pořádně promícháme.
K vytvoření drobenky si prsty promícháme máslo, vanilkový i moučkový cukr a mouku.
Odleželé těsto vytvarujeme do koláčové formy, na něj navršíme náplň a vše zasypeme drobenkou. Koláč pečeme při 180 °C 30 minut.