Recepty Hlavní jídla S masem Marinované jehněčí kotletky

Ingredience

8 jehněčích kotlet s kostí
1 citron
1 lžička dijonské hořčice
čerstvý rozmarýn
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Popis

TIP: Ke kotletkám podávejte pečené brambory a zeleninový salát.

Postup přípravy

1

Kotlety potřeme z obou stran rozpůleným citronem.

2

Dijonskou hořčici, pár snítek rozmarýnu, utřené stroužky česneku, pepř a sůl smícháme dohromady. Vzniklou marinádou potřeme jehněčí kotletky a necháme je 30 minut odpočívat.

3

Pekáček vymažeme olejem, na dno rozložíme kotletky, přelijeme je zbylou marinádou, přikryjeme a dáme péct do rozpálené trouby na 210 °C na 4 minuty. Poté pekáček odkryjeme, snížíme teplotu a dopékáme ještě 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3