Recepty Hlavní jídla Těstoviny Penne tricolori s omáčkou z čerstvých rajčat a žampióny

Ingredience

1 hrst žampionů (čerstvých)
3 ks rajčat (čerstvých)
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka (pár lístků)
sůl
mletý černý pepř
tvrdý sýr (na posypání)
extra panenský olivový olej

Postup přípravy

1

Nejdříve tedy nakrojíme rajčata a dáme spařit do vroucí vody na cca 45 sekund.

2

Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova oloupaný a rozmáčknutý česnek.

3

Vyndáme ho a přidáme na pánev očištěné žampióny nakrájené na malé plátky.

4

Následně k opečeným houbám přidáme rajčata, ze kterých jsme oloupali slupku a nakrájeli je na malé kostky. Osolíme a opepříme.

5

Mícháme a dochutíme ještě dle potřeby.

6

Nakonec na posledních pár minut přidáme nadrobno natrhanou bazalku.

7

Podáváme posypané sýrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3