Recepty Polévky Silná česká česnečka

Ingredience

l kuřecího bujónu
8 stroužků česneku
1 mrkev
1 cibule
1 petrželka
4 brambory
1 svazek jarní cibule
bageta (nebo jiné pečivo)
slunečnicový olej
majoránka
mletý kmín

Popis

TIP: Do česnekové polévky se hodí vajíčko nebo strouhaný sýr.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme na jemno. Do hrnce nalijeme trochu oleje a cibuli společně s kořenovou zeleninou osmažíme.

2

Restovanou zeleninu zalijeme kuřecím vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme do polévky a vaříme je tak dlouho, dokud nejsou měkké.

3

Polévku ochutíme majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Jakmile jsou brambory hotové, polévku odstavíme a ochutíme ji lisovaným česnekem.

4

Polévku necháme odstát, ale už nevaříme, aby byla poctivá a silná. Polévku rozmixujeme dohladka. Pečivo, nejlépe den staré, opražíme na pánvi. Jarní cibulku nakrájíme na drobno.

5

Hotovou polévku podáváme s křupavými krutony a jarní cibulkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3