Recepty Hlavní jídla S masem Špikovaná dančí kýta na česneku

Ingredience

500 g dančí kýty
50 g anglické slaniny
3 cibule
3 kuličky celého nového koření
4 stroužky česneku
2 lžíce vepřového sádla
1 špetka soli

Popis

TIP: Skvělou přílohou k dančí kýtě jsou brambory nebo čerstvě opečený chleba.

Postup přípravy

1

Dančí kýtu si omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme ji slaninou a potřeme ji pastou z utřeného česneku se solí.

2

V kastrolu rozehřejeme sádlo a na něm ze všech stran opečeme dančí kýtu proto, aby se nám zatáhla a neunikla nám z ní při pečení žádná šťáva.

3

Maso si přendáme na pekáč, zalijeme sádlem, na kterém jsme ho opékali, a zasypeme pokrájenou cibulí na čtvrtky a novým kořením. Kýtu ještě podlijeme horkou vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 90 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3