Recepty Polévky Stracciatella alla romana (římská polévka)

Ingredience

1 lžíce strouhaného parmazánu
1 citron (1 špetka nastrouhané kůry)
1 muškátový oříšek (1 špetka nastrouhaného oříšku)
1 špetka soli
1 vejce
400 ml zeleninového bujónu
1 lžíce petrželky (hladkolisté)

Popis

TIP 1: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

TIP 2: S citronem pomalu, pokud ho tam dáte moc, tak se vám podaří zkazit jídlo hned napoprvé, jako mně. Někdo do směsi přidává i strouhanku.

Postup přípravy

1

V misce si rozšleháme vejce společně s parmezánem, citronovou kůrou, solí, muškátovým oříškem a všechno promícháme.

2

Hotový vývar scedíme přes síto a necháme vařit na mírném ohni. Přidáme do něj naši směs a po dobu 2 až 3 minut ji energicky mícháme metličkou, dokud nám nevzniknou takové hrudky.

3

Oheň vypneme, do polévky přidáme petržel. Podáváme ji teplou, třeba s chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3