Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Rozinky dáme do skleničky a zalijeme rumem. Necháme louhovat alespoň 30 minut.
Těsto na pečicím papíru dáme na plech, na ně nastrouháme dvě jablka, nasypeme rumové rozinky, můžeme dát i nadrobno nasekané ořechy, posypeme ½ pytlíčku vanilkového cukru a skořicí (tou nešetříme).
Zabalíme nebo přehneme (podle velikosti těsta a náplně), potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 25 minut.
Poslední jablko oloupeme a nakrájíme na kostky. Na másle rozehřejeme lžíci třtinového cukru a vložíme jablíčka. Prohříváme je, aby se pěkně obalila v karamelu. Máme-li hrušky, přidáme i hrušky.
Servírujeme tak, že kousek štrúdlu ozdobíme šlehačkou, vedle dáme zkaramelizovaná jablka, šlehačku posypeme trochou skořice, a kdo si nemusí hlídat linii, klidně si na horká jablka dá kopeček vanilkové zmrzliny.