Recepty Polévky Tomatová polévka se zakysanou smetanou, praženými semínky a bazalkou

Ingredience

400 g loupaných rajčat
1 cibule
2 olivové oleje
1 l hovězího bujónu
1 špetka soli
1 špetka pepře
sušené oregano
čerstvá bazalka
150 g zakysané smetany
piniové oříšky

Postup přípravy

1

V hrnci na oleji orestujte nasekanou cibuli.

2

Zalijte vývarem, promíchejte a vařte na mírném plamenu asi 10 minut. Případně můžete vařit i déle a vývar zredukovat, pokud chcete hustou polévku.

3

Na poslední 2 minuty přidejte čerstvé bylinky – oregano a bazalku.

4

Směs rozmixujte.

5

Na talíři polévku ozdobte zakysanou smetanou, čerstvými lístky bazalky a zasypte nasucho opraženými piniovými semínky.

6

Podávejte s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3