Tortilla plněná čedarem, vepřovou šunkou a zeleninou

Ingredience

4 tortilly
2 rajčata
½ hrnku kukuřice
6 plátků čedaru
6 plátků vepřové šunky
ledový salát (podle potřeby)
Na jogurtový dresing
100 g bílého jogurtu
½ lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce sušeného oregana
balzamikový ocet (pár kapek)
1 stroužek česneku
1 špetka soli

Popis

TIP 1: Tortillu přehněte tak, aby se dobře jedla a dresing nevytékal. Tortilly nejdříve založte zespodu, poté přehněte zleva a zprava, až vznikne kapsa, ze které spodem nemůže nic vytéct.

TIP 2: S množstvím náplně to nepřehánějte, mohlo by se vám stát, že tortilla nepůjde zabalit.

Postup přípravy

1

Tortilly rozprostřeme do celé jejich šíře a položíme na rovnou desku. Připravíme si jogurtový dresing – smícháme jogurt s hořčicí, přidáme oregano, špetku soli, pár kapek balsamikového octa a utřený stroužek česneku.

2

Tortilly potřeme jogurtovým dresingem a poklademe na ně dva plátky šunky, salátu a sýru. Do středu položíme rajčata nakrájená na plátky a trochu kukuřice, placku zabalíme a rozkrojíme ji na polovinu.

3

Hotové tortilly dáme do krabičky, aby se lépe přenášely, pokud si je chceme vzít s sebou, třeba do práce.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3