Recepty Hlavní jídla S masem Velikonoční krůtí roláda

Ingredience

650 g krůtích prsou
120 g anglické slaniny
100 g vepřové šunky
1 pórek
2 dcl bílého vína
1 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce mraženého zeleného hrášku
1 hrst pažitky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Pro ozvláštnění můžeme ozdobit granátovým jablíčkem.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 200 °C.Připravíme si tenké plátky krůtích prsou, které rozklepeme a podle chuti osolíme a opepříme. Následně potřeme hořčicí.

2

Na pánvi orestujeme najemno nakrájený pórek společně s anglickou slaninou. Přidáme hrášek a směs jemně okořeníme.

3

Na připravené plátky masa rovnoměrně rozprostřeme šunku, doprostřed poklademe směsí z pánve a pečlivě zamotáme. Stáhneme nití a jemně osolíme. Na pánvi pak roládu na prudkém ohni zatáhneme.

4

Roládu vložíme do pekáče a přiklopíme, zalijeme bílým vínem a pečeme při 170 °C zhruba hodinu. Průběžně podléváme, můžeme přilévat i vodu. Na posledních 10 minut pečeme odkryté a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborem či rýží.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3