Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pro ozvláštnění můžeme ozdobit granátovým jablíčkem.
Předehřejeme si troubu na 200 °C.Připravíme si tenké plátky krůtích prsou, které rozklepeme a podle chuti osolíme a opepříme. Následně potřeme hořčicí.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájený pórek společně s anglickou slaninou. Přidáme hrášek a směs jemně okořeníme.
Na připravené plátky masa rovnoměrně rozprostřeme šunku, doprostřed poklademe směsí z pánve a pečlivě zamotáme. Stáhneme nití a jemně osolíme. Na pánvi pak roládu na prudkém ohni zatáhneme.
Roládu vložíme do pekáče a přiklopíme, zalijeme bílým vínem a pečeme při 170 °C zhruba hodinu. Průběžně podléváme, můžeme přilévat i vodu. Na posledních 10 minut pečeme odkryté a poléváme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborem či rýží.