Recepty Dezerty Pečené Velikonoční zajíček

Ingredience

4 hrnky hladké mouky
6 vajec
½ hrnku krystalového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce másla
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1 špetka soli
Krém
2 lžíce másla
250 g žervé
1 banán (zralý)
1 lžíce citronové šťávy
Na ozdobu
strouhaný kokos
lentilky

Postup přípravy

1

Smíchejte máslo s cukrem, vajíčky a vanilkovým cukrem. V další misce smíchejte mouku, prášek na pečení, sodu a strouhaný kokos. Sypkou směs vmíchejte do první misky a zalijte mlékem nebo smetanou.

2

Troubu rozehřejte na 175 °C. Dortovou formu vymažte máslem, vlijte do ní těsto a pečte 30 minut. Poté nechte asi 10 minut vychladnout, vyndejte hotový korpus z formy a nechte odpočívat.

3

Smíchejte všechny ingredience na krém. Vychladlý korpus rozkrojte na dvě poloviny, půlku jednoho plátu promažte krémem a překryjte druhou půlkou. Promazanou půlku postavte na zbylou část korpusu, tak vznikne tělo zajíčka. Přibližně v půlce „zad“ udělejte šikmý řez, aby vznikla hlavička. Vyřízlou část použijte na ocas.

4

Korpus potřete zbytkem krému a bohatě zasypeme strouhaným kokosem.

5

Krémem spojte obě části korpusu.

6

Z tvrdého papíru vystřihněte ouška a zapíchněte je do hlavičky. Lentilky použijte na oči.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3