Recepty Hlavní jídla S masem Polenta s telecími medailonky na houbách

Ingredience

1 balení kukuřičné polenty (sypké)
800 g telecích steaků (medailonků)
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
100 g sušených hub (nebo 200 g čerstvých)
100 ml suchého bílého vína
1 špetka tymiánu
1 špetka sušeného oregana

Postup přípravy

1

Telecí medailonky osolte, opepřete a zprudka orestujte na pánvi – na oleji z každé strany 3 minuty.

2

Na vzniklém výpečku poté orestujte dozlatova šalotku, přidejte houby a zalijte vínem.

3

Vraťte medailonky do pánve, dochuťte tymiánem, oreganem, solí a pepřem.

4

Duste do měkka, asi 30 minut.

5

Mezitím připravte polentu dle návodu. Vytvořte z ní váleček a nakrájejte ho na plátky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3