Recepty Polévky Rychlá rajčatová polévka do sklenice

Ingredience

800 g loupaných rajčat (2 plechovky)
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
750 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka (na ozdobení)
balzamikový ocet
mletý černý pepř

Popis

TIP: Do polévky můžete přidat i kousky mozzarelly nebo lžíci zakysané smetany.

Postup přípravy

1

Cibuli a česnek si nasekáme na drobno, rozehřejeme si na pánvi olivový olej a cibulku na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájený česnek, který restujeme jen krátce, aby nezhnědl.

2

Zaprášíme lžicí mouky, zamícháme a necháme krátce opražit. Přilijeme rajčata z plechovek a polévku dochutíme – hodíme do ní kostku bujónu, lžíci cukru, ocet podle chuti. Pokud máme balzamikový, přidáváme ho až na konec.

3

Pět minut povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Podle chuti opřepříme a vlijeme do sklenic. Na závěr ozdobíme čerstvou bazalkou a svačina do práce je hotová.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3