Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Petržel oloupeme nastrouháme na hrubo. Cibuli oloupeme nakrájíme ji na drobno. Oloupaný topinambur nakrájíme na malé kousky.
V hrnci necháme rozpustit máslo a osmažíme cibuli, po chvilce přidáme strouhanou petržel.
Osmažený zeleninový základ podlijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Do vroucí vody přidáme nakrájený topinambur a vaříme do měkka.
Jakmile je všechna zelenina pěkné měkká, rozmixujeme ji do hladka ponorným mixérem. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme smetanu. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat.